Dolazi vreme praznika, slavlja, ispunjavanja najlepših želja. Prizor kao iz filma. Medeno dete, puno iščekivanja. Pod divnom novogodišnjom jelkom. Uz kamin. Pored ogromne šarene kutije. Sa još većom mašnom na vrhu. I iz kutije proviri mala njuška...

Nastavak priče možete zamisliti sami. Svi su srećni, oduševljeni. Malo čupavo štene maše repićem, izljubi celu porodicu, neumorno se igra. Smeh na sve strane. Ma najlepši Božić na svetu! Poklon, kakvog zaslužuje svako dete.

Ali... Da li možete zamisliti nastavak priče i sledeće jutro? I za nedelju dana? I za godinu? Deset? Petnaest? Da li će to isto dete biti isto tako oduševljeno i nedeljom ujutro, kad je vreme za crtaće? Ili kučence prisvoji detetovu omiljenu igračku? Vaše najskuplje cipele? Kauč? Ako ste na sva pitanja odgovorili sa apsolutnim da, onda razmislite o tome, da SEBI uzmete psa. Ne detetu. Ne za poklon. I nikako kao iznenađenje.

Neću reći, da vas molim, da razmislite, pre nego što uzmete psa za Božić. Reći ću vam, nemojte. Jednostavno nemojte. Kuca se ne može isključiti. Ne mogu se izvaditi baterije. Zaboraviti ispod kreveta. Staviti u ćošak. Pas vas treba. Baš svaki dan. Vas. Ne vaše dete. Dete je tu za igru. Povremeno. Vi morate biti tu za sve njegove potrebe. Stalno.

Mookie's Doggosphere is a beautiful and simple dog diary.

Snap and share your dog's memorable moments, meet new dog people and check out new places.